Hopp direkte til innhold

Nimi Ullevål har flyttet til Storo

Vår nye adresse på Storo er Vitaminveien 1A, les mer om beliggenhet og parkering

Viktig melding
Vondt i kjeven
Foto: Shutterstock

Kjevesmerter – hvorfor oppstår det, og hva kan hjelpe?

Mange av de som oppsøker hjelp for sine kjeve- og ansiktssmerter, har ikke et bevisst forhold til kjevens hvilestilling.

Kjeven hviler når tannflatene har mellomrom, og når tunga ligger nede i underkjeven med lukket munn. Tannflatene skal faktisk kun ha kontakt når man spiser og svelger, og det er kun ca. 17,5 minutter per døgn.

Mange er seg ubevisst at de kan gå å bite tennene sammen, romstere rundt med tunga for å kjenne på tennene/tannreguleringa/snuspakka eller presse tunga opp i ganen, tygge tyggegummi store deler av dagen, bite på neglene sine mm. Ved å bevisstgjøre disse uvanene kan man redusere muskulær aktivitet i ansikt / kjeve. Høyt spenningsnivå i disse musklene kan føre til slitne og stive muskler, hodepine, svimmelhet, øresus, nakkesmerter for å nevne noe.

Både høyt stressnivå, uro og holdning kan medvirke til at det oppstår spenninger i ansikt, kjeve og hals. Kjeveplager, også kjent som Temporo Mandibular Dysfunksjon (TMD) er et samlebegrep for tilstander som involverer kjeveleddet, kjevemuskulatur og/eller omkringliggende vev.

I kombinasjon med tøying, mobilisering, avspennende øvelser, råd og veiledning, bruker vi ulike bløtvevs- og bindevevsteknikkker i vår behandling av TMD. Vi ser på tilstanden din i en helhetlig perspektiv, og inkluderer behandling av både nakke, skuldre og midtrygg. Ved behov samarbeider vi med tannlege og psykolog.

Vi kan hjelpe med kjeveplager.

Ragnhild Perstølen

Ragnhild Perstølen

Kiropraktor

Nimi

Tlf: 930 55 248

Bestill time

Ragnhild har kiropraktorutdanning fra Palmer College of Chiropractic-West i California, samt mellomfag fra Norges Idrettshøyskole.

Hun har lang erfaring med utredning og behandling av både akutte og langvarige nakke- og ryggsmerter samt relaterte plager som hodepine og svimmelhet. I tillegg tar hun imot pasienter med smerter i brystrygg, skulder og arm samt bekken- og hofterelaterte plager.

Hun samarbeider tverrfaglig med bl.a. legespesialister og anestesilege/ortoped.

Spesielt interessefelt er kjeveplager/TMD og behandling/rehabilitering av spinalstenose problematikk i rygg.

 

Vi kan hjelpe deg - bestill time

Ta kontakt på telefon 02430 eller bestill time direkte her:

Bestill time