Kurs: Hoftekonferansen 2023

23. - 24. november arrangerer Nimi Akademiet en todagers hybrid konferanse (fysisk og online deltakelse) ved MEET Ullevaal stadion.

Kurset er for helsepersonell.

 

Early Bird pris ved påmelding før 01.10:

5 200,-

 

Pris etter 01.10:

5 600,-

Lik pris for fysisk og digital deltakelse

Torsdag 23. og fredag 24. november arrangerer Nimi Akademiet en todagers hybrid konferanse (fysisk og online deltakelse) ved MEET Ullevaal stadion.

Rutinerte klinikere og anerkjente forskere innen flere fagfelt vil bidra med sin kunnskap for å belyse utredning og behandling av hoftesmerter.

Målsettingen er at du som kursdeltaker skal utvide kunnskapsgrunnlaget og stille tryggere i møtet med hoftepasienten gjennom oppdatert forskning og konkrete verktøy til din kliniske hverdag.

Kurset er søkt inn til Legeforeningen som godkjent videreutdanning for følgende spesialiteter: Allmennmedisin, Fysikalsk medisin og rehabilitering og Ortopedisk kirurgi.

Opptak av kurset er tilgjengelig for digitale kursdeltakere i 14 dager.

 • Dato: torsdag 23. og fredag 24. november 2023
 • Tid: kl. 8.30–16.00 (Registrering 0800-0830)
 • Sted: MEET Ullevål Stadion/digitalt

Kort beskrivelse

Tema:

 • Intraartikulære hoftesmerter
 • Anteriore hoftesmerter
 • Lyskesmerter
 • Laterale hoftesmerter
 • Setesmerter
 • Differensial diagnostikk: Bekken og lumbalcolumna
 • Hvordan rehabilitere pasienter med hoftesmerter?
 • Hvilke utfallsmål bør benyttes?
 • Når er det indikasjon for operasjon?
 • Når er det indikasjon for injeksjonsbehandling?
 • Case presentasjoner

Med forbehold om endringer.

Timeplan kommer.

Foredragsholdere

Sansone.jpg

Mikael Sansone, overlege, Docent i ortopedisk kirurgi og idrettsortopedi

Mikael Sansone arbeider på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg, Sverige. Han er der ansvarlig for hofteartroskopisk virksomhet og avansert ligamentkirurgi i kne. Han er vise- ordfører i Svensk artroskopisk forening og holder flere årlige møter som f. eks korsbåndskursene i Göteborg og Svenskt höftartroskopiskt konsensusmøte. Når det kommer til forskning opprettet Mikael 2011 et register for hofteftartroskopi og disputerte på dette 2016. I tillegg til dette har han stipendiater innen kne, skulder, fot og idrettsmedisin. Mikael arbeider med idrettsmedisin på "feltet" med lag først og fremst innen fotball og basket.


Stephan Rørhl.png

Stephan Maximilian Röhrl, Professor og overlege, spesialist i ortopedisk kirurgi

Stephan M. Röhrl jobber som overlege på proteseseksjon på Oslo universitetssykehus. Han er professor på det medisinske fakultetet på Universitet i Oslo og underviser innen ortopedi. Klinisk har han spesialisert seg på protetisk rekonstruksjon av hofte- og kneledd. Han har vært ledere for Norsk Forening for Hofte- og Knekirurgi  (NFHKK) i 10 år og sitter i referansegruppen for Norges proteseregister som representant for Helse Sør Øst. Han leder forskningsgruppen CIRRO (Center for Implant and Related Research Oslo) og har spesialkompetanse i implantatforskning med Radiostereometri.

May Arna Godaker Risberg - NIH pressebilde.jpg

May Arna Risberg, fysioterapeut, professor ved Norges Idrettshøgskole og Oslo Universitetssykehus.

May Arna Risberg arbeider som professor ved Norges Idrettshøgskole, seniorforsker ved Ortopedisk Klinikk, Oslo Universitetssykehus og tilknyttet Universitetet i Delaware gjennom Delaware-Oslo ACL Cohort studien. Hun er delansvarlig for masterprogrammet i Idrettsfysioterapi ved Norges Idrettshøgskole, har et stort internasjonalt nettverk gjennom store forskningsprosjekter og del av internasjonale arbeidsgrupper som arbeider med posttraumatisk artrose (OPTIKNEE) og implementering av kunnskapsbasert retningslinjer for behandling av artrose (OARSI). Hun er delgrunnlegger av AktivA i Norge, et implementringsprogram for kne- og hofte artrose. Hun har veiledet 16 stipendiater og har mer enn 150 internasjonale publikasjoner.

Kristian Marstrand.png

Kristian Marstrand Warholm, ortoped, PhD-student

Kristian jobber som ortopedisk kirurg ved Artroskopiseksjonen, Oslo Universitetssykehus og er deltidskonsulent på Idrettens Helsesenter. Han har bred erfaring innen ortopedi/traumatologi og subspesialisering innen hoftekirurgi og skulderkirurgi samt kompleks knekirurgi. Kristian er utdannet Kiropraktor ved Universitetet i Odense i 2009 og lege i 2011 med spesialistutdannelse fra Danmark og Norge. Han er aktiv klinisk forsker innen hofteartroskopi og behandling av pasienter med FAI og deltar ofte på internasjonale kongresser og webinarer innen sine spesialfelt.

 

joar-haroy.jpg

Joar Harøy, fysioterapeut, spesialist i idrettsfysioterapi, PhD

Joar jobber til daglig som fysioterapeut ved Idrettens Helsesenter i Oslo, og har ansvar for utredning og oppfølging av idrettsutøvere med hofte- og lyskeproblemer. Han har doktorgrad fra Senter for Idrettsskadeforskning med fokus på forebygging av lyskeskader blant fotballspillere og er aktiv involvert i prosjekter innen lyske og skadeforebyggende trening.

thomas-2.jpg

Thomas T. Ødegaard, fysioterapeut, spesialist i manuellterapi og idrettsfysioterapi

Thomas er selv aktiv innen ballspill og han har trenerkurs i fotball. Har jobbet med idrettsmedisin for lag elitenivå/internasjonalt siden 1995 for håndball, hockey, fotball og dans. Jobber nå med landslaget i fotball. 
Har stor kunnskap og erfaring med undersøkelse, behandling og rehabilitering av mennesker med en aktiv livsstil.
Holder mye foredrag og kurs. Veileder i masterutdanningen for idrettsfysioterapi. Jobber til daglig ved Volvat Nimi Storo.

 

elfving-susanne.jpg

Susanne Elfving, fysioterapeut, spesialist i manuellterapi og idrettsfysioterapi

 

Passer for

Kurset er for helsepersonell.

Påmelding og spørsmål

Gå til påmelding (checkin.no)

Ved spørsmål om konferansen, send gjerne en epost til Kristin Bølstad på: kristin.bolstad@nimi.no

Vi hjelper
deg

Hvorfor velge Volvat Nimi?

For idrettsfolk og folk flest

Uansett alder, fysisk form og tilstand hjelper vi deg til å bli friskere og prestere bedre.

Over 30 års erfaring

I skjæringspunktet mellom toppidrett og folkehelse er Nimi unike. Vårt arbeid gjennom tre tiår har gjort idrettsmedisinske prinsipper til folkemedisin.

Nye metoder

Nimi bidrar aktivt og jobber i tett samspill med forskningsmiljø hos Norges Idrettshøgskole og Oslo Universitetssykehus.