Kurs: Aktiv med artrose (AktivA) - artroseskole

Kurs- og oppfølgingstilbud for deg med kne- eller hofteartrose eller for deg som har en "rynkete" (degenerativ) menisk.

Pris

1250-

Prisen inkluderer 3 timers innledende teorikurs. Tillegg for individuell undersøkelse hos fysioterapeut, og for enten personlig oppfølging eller deltakelse på gruppetimer.

Neste kurs:

Onsdag 3. april kl. 15.00 - 18.00 PÅMELDING HER

Onsdag 19. juni kl. 15.00 - 18.00 PÅMELDING HER

Har du spørsmål om påmelding, kontakt Kristin Bølstad på kristin.bolstad@nimi.no

Artroseskolen er et 3-timers teorikurs som foregår i grupper. Undervisningen blir ledet av AktivA-sertifiserte fysioterapeuter fra Nimi.

I etterkant av artroseskolen anbefaler vi individuell undersøkelse og testing hos fysioterapeut, og deretter enten personlig oppfølging eller deltakelse på gruppetimer. 

Mer om vårt treningstilbud. Kontakt oss for priser for individuell oppfølging hos fysioterapeut.

Kort beskrivelse

Som AktivA-klinikk har Nimi et helthetlig tilbud innen artrose som i tillegg til artroseskolen (punkt 2 under) også består av:

  1. Undersøkelse og testing hos fysioterapeut
  2. Artrose-skolen: 3 timers gruppeundervisning
  3. Individuelt tilpasset behandlingsprogram som inkluderer tilpasset trening hos fysioterapeut (individuelt eller i gruppe) og for de som har behov for det også behandling hos andre spesialister (lege, ernæringsfysiolog, psykolog).

Passer for

Deg som har kne- eller hofteartrose, eller for deg som har en "rynkete" (degenerativ) menisk.

Behandlingsdetaljer

Tilpasset trening vil kunne gjøre deg i stand til å drive med det du har lyst til.

Forskning viser at

  1. veiledet fysioterapi og trening,
  2. praktisk informasjon og råd,
  3. vektreduksjon,

er de viktigste tiltakene for å øke funksjonen og forbedre livskvaliteten hos personer med kne- og hofteartrose, eller en "rynkete" (degenerativ) menisk.

Trening er viktig. Det går ikke an å hvile seg bedre fra artrose, men det er viktig å tilpasse aktiviteten til den enkelte, sier spesialist i idrettsfysioterapi, Karin Rydevik.

Fysioterapeuter med spesialkompetanse på artrose - AktivA

Nimi er en AktivA-klinikk som innebærer at vi følger de siste retningslinjene for behandling av artrose – aktivmedartrose.no. Vi har et fagteam med sertifiserte AktivA-fysioterapeuter med spesialistkunnskap om artrose.

Behandlingen bygger på den nyeste forskningen og vår lange kliniske erfaring. Nimi har vært med på å utvikle og evaluere metodene som AktivA-programmet er bygget på.

Gruppeundervisning og tett oppfølging

Etter oppstart hos fysioterapeut følger artroseskole med gruppeundervisning. Her får du en grundig innføring i hva artrose er, årsaker, samt praktiske råd og tiltak du selv kan gjøre for å mestre og forebygge utvikling av tilstanden på en best mulig måte. I tillegg får du et enkelt, tilpasset treningsprogram og informasjon om de ulike behandlingsalternativene.

Vi hjelper
deg

Har du behov for time hos spesialist?

Vi har også kurs innen livsstilsendring:

Hvorfor velge Volvat Nimi?

For idrettsfolk og folk flest

Uansett alder, fysisk form og tilstand hjelper vi deg til å bli friskere og prestere bedre.

Over 30 års erfaring

I skjæringspunktet mellom toppidrett og folkehelse er Nimi unike. Vårt arbeid gjennom tre tiår har gjort idrettsmedisinske prinsipper til folkemedisin.

Nye metoder

Nimi bidrar aktivt og jobber i tett samspill med forskningsmiljø hos Norges Idrettshøgskole og Oslo Universitetssykehus.