Kjevesmerter – hvorfor oppstår det, og hva kan hjelpe?

Mange av de som oppsøker hjelp for sine kjeve- og ansiktssmerter, har ikke et bevisst forhold til kjevens hvilestilling.

Ragnhild Perstølen - Kiropraktor

25.10.2019

Kjeven hviler når tannflatene har mellomrom, og når tunga ligger nede i underkjeven med lukket munn. Tannflatene skal faktisk kun ha kontakt når man spiser og svelger, og det er kun ca. 17,5 minutter per døgn.

Mange er seg ubevisst at de kan gå å bite tennene sammen, romstere rundt med tunga for å kjenne på tennene/tannreguleringa/snuspakka eller presse tunga opp i ganen, tygge tyggegummi store deler av dagen, bite på neglene sine mm. Ved å bevisstgjøre disse uvanene kan man redusere muskulær aktivitet i ansikt / kjeve. Høyt spenningsnivå i disse musklene kan føre til slitne og stive muskler, hodepine, svimmelhet, øresus, nakkesmerter for å nevne noe.

Både høyt stressnivå, uro og holdning kan medvirke til at det oppstår spenninger i ansikt, kjeve og hals. Kjeveplager, også kjent som Temporo Mandibular Dysfunksjon (TMD) er et samlebegrep for tilstander som involverer kjeveleddet, kjevemuskulatur og/eller omkringliggende vev.

I kombinasjon med tøying, mobilisering, avspennende øvelser, råd og veiledning, bruker vi ulike bløtvevs- og bindevevsteknikkker i vår behandling av TMD. Vi ser på tilstanden din i en helhetlig perspektiv, og inkluderer behandling av både nakke, skuldre og midtrygg. Ved behov samarbeider vi med tannlege og psykolog.

Vi kan hjelpe med kjeveplager.

Ragnhild Perstølen

Kiropraktor

Nimi Storo

Hvorfor velge Volvat Nimi?

For idrettsfolk og folk flest

Uansett alder, fysisk form og tilstand hjelper vi deg til å bli friskere og prestere bedre.

Over 30 års erfaring

I skjæringspunktet mellom toppidrett og folkehelse er Nimi unike. Vårt arbeid gjennom tre tiår har gjort idrettsmedisinske prinsipper til folkemedisin.

Nye metoder

Nimi bidrar aktivt og jobber i tett samspill med forskningsmiljø hos Norges Idrettshøgskole og Oslo Universitetssykehus.