6 tips for å forebygge idrettsskader

 1. For mye - for fort
  Unngå store svingninger i den ukentlige treningsbelastningen. Kroppen er meget tilpasningsdyktig, men trenger ofte litt tid til å tilpasse seg
 2. God oppvarming
  En strukturert oppvarming bør være en del av hver trening og kamp, uansett nivå. Dette kan redusere risikoen for å skade seg med hele 50 prosent
 3. Styrketrening
  Styrketreing gjør deg sterkere og raskere. I tillegg forebygger det skader i overkropp og bein. Her kan det være lurt å få råd fra fysioterapeut om hva slags øvelser man bør gjøre.
 4. Søvn
  Utøvere som sover mindre enn 8 timer per natt har nesten dobbelt så høy skaderisiko sammenlignet med dem som sover mer enn 8 timer. Restitusjon er utrolig viktig.
 5. Få hjelp
  Unngå at en liten skade får tid til å utvikle seg. Få heller tidlig hjelp. På Nimi har vi landets fremste medisiniske kompetanse.
 6. Sjekk ut skadefri
  I appen "Skadefri" og på skadefri.no finner du inspirasjon til gode forebyggende øvelser for de aller fleste idrettene vi driver med her til lands. 

Vi kan
hjelpe deg

Ring 02430 eller bestill time på nett

Hvorfor velge Volvat Nimi?

For idrettsfolk og folk flest

Uansett alder, fysisk form og tilstand hjelper vi deg til å bli friskere og prestere bedre.

Over 30 års erfaring

I skjæringspunktet mellom toppidrett og folkehelse er Nimi unike. Vårt arbeid gjennom tre tiår har gjort idrettsmedisinske prinsipper til folkemedisin.

Nye metoder

Nimi bidrar aktivt og jobber i tett samspill med forskningsmiljø hos Norges Idrettshøgskole og Oslo Universitetssykehus.