Smertebehandling og injeksjoner Oslo

På Nimi har vi et komplett behandlingstilbud for pasienter med smerter i nakke og rygg. Vi tilbyr ulike behandlingsalternativer.

Passer for

Lurer du på om denne behandlingen er riktig for deg?

Våre legespesialister vil etter en grundig undersøkelse vurdere om denne behandlingen er den riktige for deg.

Behandlingsdetaljer

Diagnostisk blokade av fasettledd

Hensikten med undersøkelsen er å finne ut om rygg-/ eller nakkesmertene dine stammer fra fasettleddene. Fasettleddene er små ledd som styrer bevegelsen i ryggen og nakken din. Her kan det oppstå artrose (slitasje) på samme måte som i knær eller hofter. Noen ganger vil dette skape betennelse/irritasjon og smerte.

En diagnostisk blokade gjøres ved å sprøyte inn en liten mengde lokalbedøvelse og kortison mot fasettleddsnervene. Nervene til fasettleddene bedøves og dersom pasienten opplever smertelette, betyr det at man har funnet kilden til smerten.

Injeksjonen gjøres i røntgengjennomlysning slik at man er helt sikker på å treffe akkurat der man skal.

Noen ganger kan blokaden alene redusere eller ta bort smertene. Oftest vil smertene bare forsvinne kortvarig, og da vil det være aktuelt å gå videre med denervering for å oppnå langtidseffekt.

Denervering

Hensikten med denervering er å redusere smertene i rygg eller nakke slik at man klarer å trene og være mer aktiv. Dette oppnår man ved å varme opp nervene til de smertefulle fasettleddene. Varmen gjør at nervene slutter å sende smertesignaler.

Effekten kan vare i noen måneder eller ha permanent effekt. Noen ganger kommer smertene tilbake like sterkt, og da gjentas behandlingen. Andre ganger kommer smertene delvis tilbake og i så mild form at ny denervering ikke er nødvendig.

Denerveringen gjøres ved å føre en nål inn til nerve. Deretter varmes nålen opp til 80 grader. Prosedyren utføres med lokalbedøvelse i huden, og pasienten er våken. Behandlingstid ved denervering er om lag 60 minutter og du kan gå og bevege deg som normalt direkte etter behandling.

Behandlingen er ikke spesielt smertefull. Man kan ha noe økt smerter de første 7-14 dagene etter behandling før man får en gradvis smertereduksjon.

Ved denervering av nerver i nakkeområdet kan forbigående svimmelhet oppstå, og vi anbefaler ikke at man kjører bil samme dag som injeksjonen er utført. Ved denervering i brystrygg-/og korsrygg eller bekkenleddsområdet går det som oftest greit å kjøre bil i etterkant.

Nerverotsblokade

Hensikten med nerverotsblokade er todelt. Den vil være diagnostisk ved at man finner hvilken nerverot som er årsak til smertene dine. I tillegg vil blokaden redusere irritasjon rundt nerven slik at den ikke sender like mye smertesignaler.

Nerverotsmerter kommer av at en nerverot i rygg eller nakke blir irritert eller betent. Dette kan være forårsaket av en prolaps eller påleiringer (degenerative / aldersrelaterte forandringer) som skaper tranghet for nerveroten. Smertene vil ofte stråle ut i armer eller ben og kan være veldig sterke og plagsomme.

Prolaps har i 85 % av tilfellene et godt naturlig forløp der det skrumper inn og operasjon ikke er nødvendig. Kortison satt helt presist ved hjelp av røntgen-gjennomlysning kan få prolapsen til å skrumpe raskere og dermed fjerne trykk og irritasjon fra nerven.

Injeksjoner i andre ledd enn i rygg og nakke

På samme måte som i rygg og nakke, kan man behandle andre smertefulle ledd med lokalbedøvelse og/eller kortison. Hensikten er både å finne årsaken til smerten og fjerne/dempe denne slik at aktivitet og trening kan økes.

Injeksjoner i bekkenleddet gjøres i røntgengjennomlysning mens andre ledd som hofte, kne, ankler, skulder og albue, håndledd, fingre eller tær kan gjøres enten med røntgengjennomlysning eller ved hjelp av ultralyd.

Øvrige behandlingsalternativer

Fysikalsk medisin: En konsultasjon hos en av våre legespesialister i fysikalsk medisin og rehabilitering er et godt utgangspunkt for utredning av smertetilstander i bevegelsesapparatet. Våre legespesialister har lang og bred erfaring innen medikamentell behandling av smerte.

Fysioterapi eller kiropraktikk: Våre behandlere har bred og lang erfaring innen opptrening og rehabilitering. Behandlingen baserer seg på vitenskapelig dokumenterte undersøkelser.

Ryggskole: Tilbudet er rettet mot deg som har hatt vondt i korsryggen i mer enn 3 måneder og som ikke er kandidat for ryggkirurgi. Ryggkurset holdes av fysioterapeuter med spisskompetanse på ryggplager og er utviklet i tråd med Nasjonale Retningslinjer for korsryggsmerter.

Smertebehandling og injeksjoner i Oslo tilbys på

Vi hjelper
deg

Hvorfor velge Volvat Nimi?

For idrettsfolk og folk flest

Uansett alder, fysisk form og tilstand hjelper vi deg til å bli friskere og prestere bedre.

Over 30 års erfaring

I skjæringspunktet mellom toppidrett og folkehelse er Nimi unike. Vårt arbeid gjennom tre tiår har gjort idrettsmedisinske prinsipper til folkemedisin.

Nye metoder

Nimi bidrar aktivt og jobber i tett samspill med forskningsmiljø hos Norges Idrettshøgskole og Oslo Universitetssykehus.