Jumpers knee – hopperkne

Jumpers knee er en belastningsskade som er lokalisert til nedre spiss på kneskåla og gir smerter innenfor et mindre område.

Plagene øker med hopping eller større belastninger på kneet. Blir ofte verre i spensthopping og lignende aktiviteter.

Hvorfor oppstår jumpers knee?

Den egentlige årsaken til smertene er ikke kartlagt, men det kan se ut som det er forandringer i den indre delen av knesenen, fra kneskåla og litt nedover leggen.

Det finnes minst tre varianter av denne tilstanden med smerter under belastning (ofte ved hopp eller løp) som hovedsymptom. Noen får følbar fortykkelse i senen, mens andre bare får smerter inn mot kneskålens nedre kant midt i senen.

Hvordan stille diagnosen?

Diagnosen stilles klinisk, gjerne i kombinasjon med ultralyd. Det er ikke nødvendig med MR.

Hvordan kan dette behandles?

Tung, langsom styrketrening har god effekt på en slik tilstand. En individuell vurdering og tilpasset treningsopplegg er nødvendig for å komme i mål med riktig behandling.

Uten effekt av et styrketreningsprogram kan operativ behandling være et alternativ. Shaving er artroskopisk og trenger narkose. Operasjon direkte på senen kan gjøres i lokalbedøvelse.

Dette en tilstand der det er vanskelig å gi en prognose og hvor lang tid det tar å bli bra. Tålmodighet, riktig mengde styrketrening og god veiledning er avgjørende.

Oppsøk en idrettslege, fysioterapeut eller manuellterapeut på Volvat Nimi for å få kartlagt dine behov.

Hvorfor velge Volvat Nimi?

For idrettsfolk og folk flest

Uansett alder, fysisk form og tilstand hjelper vi deg til å bli friskere og prestere bedre.

Over 30 års erfaring

I skjæringspunktet mellom toppidrett og folkehelse er Nimi unike. Vårt arbeid gjennom tre tiår har gjort idrettsmedisinske prinsipper til folkemedisin.

Nye metoder

Nimi bidrar aktivt og jobber i tett samspill med forskningsmiljø hos Norges Idrettshøgskole og Oslo Universitetssykehus.