Hopp direkte til innhold

Nimi Ullevål har flyttet til Storo

Vår nye adresse på Storo er Vitaminveien 1A, les mer om beliggenhet og parkering

Viktig melding
Hjerte og kar

Hjerteundersøkelse

Utredning, behandling og oppfølging av alle typer hjertesykdommer.

Pris
2 675,-
Inkluderer konsultasjon med vurdering av EKG og blodtrykk. Full utredning kr 4 760
Ansvarlig lege:
Vibeke Ritschel
  • Ventetid: Kort ventetid, du trenger ikke henvisning

Regelmessig fysisk aktivitet er i all hovedsak bra for helsen. Forskning viser imidlertid at mangeårig utøvelse av intensive utholdenhetsidretter kan bidra til økt risiko for atrieflimmer som kan føre til hjerneslag.

Økende alder, høyt blodtrykk og tidligere hjertesykdom gjør deg også mer utsatt for atrieflimmer. Symptomer som uregelmessig puls, dårligere fysisk form eller økende tungpusthet ved anstrengelse kan være symptomer på atrieflimmer eller annen hjertesykdom.

Kort beskrivelse

Hjertespesialisttilbudet ved Nimi tilbyr utredning og behandling av alle typer hjertelidelser og utfører hjertescreening av idrettsutøvere. Vi har utstyr for utredning av brystsmerter/angina-pectoris, hjertesvikt, hjerterytmeforstyrrelser og blodtrykkssykdom.

Passer for

Tilbudet er rettet mot både private og forsikringskunder. Det dekkes ikke av offentlig trygderefusjon.

Behandlingsdetaljer

Nimi har hjertespesialist som kan kartlegge atrieflimmer eller annen hjertesykdom og sette i gang behandling. Nimi har 30 års erfaring med utredning og behandling av idrettsutøvere og aktive mosjonister.

Ved Nimi har vi moderne ultralydutstyr (ekkokardiografi) til utredning av hjertefunksjon og hjerteklaffesykdom. Vi tilbyr følgende undersøkelser:

Klinisk undersøkelse
Utføres hos hjertespesialist med blodtrykksmåling, EKG og blodprøver.

Stresstest
Utføres på ergometersykkel/tredemølle med EKG for vurdering av arbeidskapasitet, vurdering av tegn til redusert blodforsyning til hjertet, samt for å avdekke tegn hjerterytmeforstyrrelse under belastning.

24-timers blodtrykksmåling
Utredning ved mistanke om forhøyet blodtrykk.

24-timers EKG (Holter)
Hjerterytmeregistrering som ledd i utredning av unormal hjerterytme og ved besvimelsesanfall som man mistenker er forårsaket av hjertesykdom.

Ekkokardiografi
Ultralydundersøkelse med evaluering av hjertepumpefunksjon, hjerteklaffene og medfødte hjertelidelser.

Våre spesialister

Vibeke Ritschel

Vibeke Ritschel

Spesialist i indremedisin og hjertesykdommer

Vibeke var ferdig utdannet lege i 2001, og siden har hun tatt spesialistutdannelse ved Oslo Universitetssykehus, OUS, Ullevål. 

Jobbet ved indremedisinske / kardiologiske avdelinger på sykehus frem til høsten 2014 og ved Nimi siden september 2014.

Utfører undersøkelser som kartlegger hjertesykdommer, blant annet ultralyd av hjertet. Analyserer og utfører i samarbeid med testavdelingen AKG, 24-timers EKG og blodtrykksregistrering.

Vi har tilbud om rehabilitering av hjertepasienter etter hjerteoperasjoner og etter hjerteinfarkt.

Fysisk trening ved hjerte- og karsykdommer gir dokumentert bedring av kondisjon og livskvalitet. I tillegg bidrar fysisk trening til reduksjon av risiko for senere plager eller kardiovaskulære hendelser og derved bedring av prognose.