Kortisoninjeksjoner

Kortisoninjeksjoner kan være effektiv behandling ved smerte-/betennelsestilstander, spesielt i ledd, sener og slimposer.

Kortisoninjeksjoner kan være effektiv behandling ved smerte- og betennelsestilstander, spesielt i ledd, sener og slimposer. Effekten kommer ofte raskt i løpet av dager. For eksempel kan man med et hovent og vondt kne på bakgrunn av artrose ("slitasjegikt"), ha god effekt av tapping og injeksjon med kortison. Man vil da raskere kunne gjenoppta aktivitet/øvelser.

Oftest settes kortisonet sammen med lokalbedøvelse. Injeksjonen kan da også brukes som en hjelp til å bekrefte diagnosen, fordi lokalbedøvelsen har umiddelbar effekt.

Ved plager i sener – for eksempel ved "tennisalbue" – bruker vi kortison sjeldnere enn tidligere, da annen behandling har bedre dokumentert effekt.

Passer for

Lurer du på om denne behandlingen er riktig for deg?

Våre legespesialister vil etter en grundig undersøkelse vurdere om denne behandlingen er den riktige for deg.

Om forløpet

Etter

Du bør unngå å trene kroppsdelen der injeksjonen er satt de to første dagene etter injeksjonen, men du kan gjøre vanlige hverdagsaktiviteter.

Risiko

En liten dose kortison gitt via injeksjon har lite bivirkninger. Den vanligste bivirkningen er at noen kan få økte smerter utover dagen sprøyten er satt. I de fleste tilfeller avtar smertene til neste dag.

En sjelden bivirkning er en endring i huden på stikkstedet fordi litt av fettvevet forsvinner. At sprøyten settes korrekt, og at riktig type kortison brukes, vil redusere sjansen for dette.

Dersom du har diabetes kan blodsukkeret bli litt høyere noen dager, og du vil få beskjed om å følge litt ekstra med på dette. Det er ved enhver injeksjon en liten fare for infeksjon (mindre enn 1 av 1000). Dersom det skulle oppstå tegn til infeksjon, det vil si plutselig økende smerter, hevelse eller rødhet og eventuelt feber, bør du oppsøke lege.

Vi hjelper
deg

Hvorfor velge Volvat Nimi?

For idrettsfolk og folk flest

Uansett alder, fysisk form og tilstand hjelper vi deg til å bli friskere og prestere bedre.

Over 30 års erfaring

I skjæringspunktet mellom toppidrett og folkehelse er Nimi unike. Vårt arbeid gjennom tre tiår har gjort idrettsmedisinske prinsipper til folkemedisin.

Nye metoder

Som eneste norske, private helseaktør har Nimi egen forskningsavdeling. Våre forskere jobber i tett samspill med Norges Idrettshøgskole og Oslo Universitetssykehus.