Skulderoperasjon

Skulderplager kan påvirke funksjons- og arbeidsevnen, da det kan oppleves som hemmende og smertefullt. Hos Nimi vil du få utredning for å finne beste behandlingsmetode for deg.

Dersom kirurgi er aktuelt for å bli kvitt plagene dine, vil du være i de beste hender hos Nimi. Vi har nemlig landets fremste skulderkirurger som står klar til å hjelpe deg på kort tid. Våre kirurger jobber også tett med andre fagdisipliner, for å sikre et godt resultat, best mulig utfall og kortere rehabiliteringstid.

Bestill time hos Volvat i Oslo

Ventetid

Kort ventetid, det er vanligvis 0 til 3 uker fra din første henvendelse til operasjonen gjennomføres.

Varighet

Operasjonen varer i 30 til 60 minutter, og du blir værende på oppvåkning 30 minutter etter. Du kan dra hjem samme dag som du opereres.

Sykmelding

Du sykmeldes i en uke og opptil tre måneder, avhengig av hva slags jobb du har.

Om forløpet

Forberedelser

Du skal ikke bruke betennelsesdempende medisiner to uker før operasjonen, og må møte fastende på operasjonsdagen.

Selve dagen

Operasjonen varer i 30 til 60 minutter, og du må bli værende på oppvåkning 30 minutter etter. Operasjonene blir utført i narkose eller lokalbedøvelse.

Det vil være en eller to kirurger, en anestesilege, en operasjonssykepleier og en anestesisykepleier tilstede under operasjonen.

Operasjonsmetoder inkluderer artroskopisk kirurgi (kikkhullskirurgi) og åpen kirurgi.

Etter

Du kan reise hjem samme dag som du opereres, og vil være sykemeldt i en uke og opptil tre måneder. Lengden på sykemeldingen avhenger av hva slags jobb du har.

Vi vil skrive ut en resept på smertestillende medikament til deg, som hentes på apoteket.

Oppfølging

Du vil ha behov for rehabilitering og egentrening etter operasjonen. Gjennom riktig opptrening før og etter inngrepet, blir utfallet best mulig og rehabiliteringstiden kortere. Du vil få veiledning av fysioterapeut.

På Nimi treningssenter kan du få hjelp med tilpasset trening av personlig trener, du kan gjøre egentrening og du kan delta på gruppetimer.

Vi hjelper
deg

Hvorfor velge Volvat Nimi?

For idrettsfolk og folk flest

Uansett alder, fysisk form og tilstand hjelper vi deg til å bli friskere og prestere bedre.

Over 30 års erfaring

I skjæringspunktet mellom toppidrett og folkehelse er Nimi unike. Vårt arbeid gjennom tre tiår har gjort idrettsmedisinske prinsipper til folkemedisin.

Nye metoder

Nimi bidrar aktivt og jobber i tett samspill med forskningsmiljø hos Norges Idrettshøgskole og Oslo Universitetssykehus.