Hopp direkte til innhold

Nimi Ullevål har flyttet til Storo

Vår nye adresse på Storo er Vitaminveien 1A, les mer om beliggenhet og parkering

Viktig melding
Muskel og skjelett

Fysioterapi | Fysioterapeut

Hos våre fysioterapeuter i Oslo får du en grundig undersøkelse basert på din sykehistorie. For å komme frem til riktig behandling er vi avhengig av å finne riktig diagnose. Våre fysioterapeuter baserer seg på vitenskapelig dokumenterte undersøkelser og hjelper deg til å bli friskere.

Fysioterapeut Oslo

Nimi har Norges fremste avdeling for fysioterapi innen ledd-, muskel- og skjelettskader. Våre håndplukkede fysioterapeuter er blant de aller beste i landet innen sine fagområder.

Videokonsultasjon med fysioterapeut

Hold deg sunn og aktiv hjemmefra! Våre fysioterapeuter tilbyr online konsultasjon via video slik at du kan få den behandlingen du ønsker. Bestill time her!

Symptomer

Vondt et sted?
Les mer om symptomer og mulige årsaker til disse, for smerter og plager i skulder og krageben, rygg, nakke, muskelsmerte, legg, ankel og fot, kne, hånd, hofte og lyske, albue og underarm.

Kort beskrivelse

Ulike spesialiseringer innen fysioterapi:

Idrettsfysioterapi: Har spesialisering i undersøkelse og behandling av idrettsskader.

Manuellterapi: Manuellterapeuten er primærkontakt og kan henvise til legespesialist, og fysioterapeut. I tillegg kan manuellterapeuten henvise til røntgen, CT, MR og ultralyd, samt sykmelde inntil 12 uker.

Hjerterehabilitering: Jobber med utredning og opptrening av pasienter med hjertelidelser.

Psykomotorisk fysioterapi: Spesialist på behandling av pasienter med muskelspenninger, lettere angst og depresjon. Fokus på avspenning, kroppsholdning og pust.

Behandlingsdetaljer

På Nimi Oslo er vårt fremste mål å gjøre deg frisk gjennom trening og rehabilitering. Der det er behov supplerer vi med annen hensiktsmessig behandling.

Våre fysioterapeuter hjelper deg med:

 • Opptrening før og etter operasjon
 • Opptrening etter bruddskader
 • Opptrening etter strekk/avrivning av muskulatur eller leddbånd
 • Opptrening av bekkenbunn etter fødsel eller ved stressinkontinens
 • Skadeforebygging
 • Løpsanalyse (relatert til løpsplager eller bedre prestasjon)
 • Styrke- og funksjonstester
 • Retur til idrett
 • Nervesmerter (isjas / spinal stenose)
 • Idrettsskader
 • Overtrening
 • Overbelastninger i sene eller muskulatur
 • Artrose ("slitasjegikt")
 • Hodepine og migrene
 • Svimmelhet (BPPV)
 • Kjeveplager
 • Skuldersmerte (senebetennelse, impingement, kastskulder)
 • Albuesmerter (tennisalbue, golfalbue, musearm)
 • Håndleddsmerter (karpaltunnelsyndrom)
 • Smerte og stivhet i nakke og rygg
 • Prolaps
 • Bekkenleddsmerter (bekkenløsning, bekkenleddsyndrom)
 • Kneskader (menisk, sidebånd, korsbånd)
 • Knesmerte (patellofemorale smerter, jumper’s knee, runner’s knee, hoffas syndrom)
 • Leggsmerte (beinhinnebetennelse, stressfraktur, akillesplager)
 • Ankel og fotsmerte (overtråkk, plantar fascitt, stressfraktur)

Våre spesialister

Fysioterapeut

Arnlaug Wangensteen

Arnlaug Wangensteen

Fysioterapeut. Master i idrettsfysioterapi. Doktorgrad på akutte hamstringsskader.
Nimi

Nimi Expert. Har mastergrad i idrettsfysioterapi og doktorgrad på akutte hamstringsskader fra Norges Idrettshøgskole og Aspetar Orthopaedic and Sports Medicine Hospital.

Arnlaug har spisskompetanse på forebygging og aktiv rehabilitering av muskelskader i hofte og lår, men jobber også med andre skader i hofte, lyske, lår, kne, legg og ankel. Hun har erfaring med forebygging og rehabilitering av idrettsskader innenfor håndball, fotball, skiskyting, langrenn og ballett og er sertifisert "Aktiv med artrose"-fysioterapeut.

Arnlaug er en del av Idrettens skadetelefons kvalitetssikrede behandlernettverk.

Birgitta Blakstad Nilsson

Birgitta Blakstad Nilsson

Fysioterapeut med doktorgrad fra Universitetet i Oslo
Nimi

Birgitta er utdannet fysioterapeut med mastergrad i idrettsvitenskap fra Norges idrettshøgskole og doktorgrad på treningsbasert rehabilitering av hjertepasienter. Hovedstilling som førsteamanuensis på fysioterapiutdanningen på OsloMet.

Lang og bred erfaring med trening av hjertepasienter i alle faser.

Celine Hamisultane

Celine Hamisultane

Fysioterapeut
Nimi

I permisjon.

Celine er utdannet fysioterapeut fra Nederland. I tillegg har hun en bachelorgrad fra Statens balletthøyskole (KHIO) og har jobbet som profesjonell danser i over 10 år.

Hun har bred kompetanse på akutte og belastningsrelaterte idrettsskader, samt lang erfaring med arbeid innenfor dans, kampsport og løping. Videre har hun spesialisert seg innenfor forebygging av skader, og har blant annet hatt ansvar for kursrekken "Ung og skadefri" her på Nimi.

Celine jobber hovedsakelig med plager i kne, legg, ankel og fot.

Dorthe Bro Strauss

Dorthe Bro Strauss

Idrettsfysioterapeut, CSCS. Master i idrettsfysioterapi.
Nimi
466 34 367

Har utdannelse fra USA som Strength and conditioning Specialist (CSCS) og har tidligere jobbet både i Danmark, Spania og USA.
Har i Danmark jobbet som fysioterapeut for Dame Elite Fotball.

Jobber med løpeskader og løpsanalyse, med fokus på løpsrelaterte skader, samt akutte og belastningsrelaterte skader i fot, ankel, kne, lår og hofte.

Lang og bred erfaring med barn og ungdom med belastnings- og/eller idrettsrelaterte problemer.

Dorthe er en del av Idrettens skadetelefons kvalitetssikrede behandlernettverk.

Eli Charlotte Moeng

Eli Charlotte Moeng

Fysioterapeut. Mastergrad i helsefag
Nimi
926 00 210

Eli Moeng har master i helsefag, spesialist i almen fysioterapi og engasjert som veileder og høyskolelektor ved Oslo MET.

Lang erfaring innen muskel og skjelett og tidligere aktiv innen artroseforskning. Har avtale med Oslo Kommune.

Else-Kari Nordli Scheele

Else-Kari Nordli Scheele

Fysioterapeut. Spesialist i hjerte- og lungefysioterapi.
Nimi
478 40 209

Else-Kari er spesialist i rehabilitering med fordypning i hjerte- og lungefysioterapi. Hun har grunn- og mellomfag fra Norges idrettshøgskole og videreutdanning i folkehelse. Jobber med hjerterehabilitering på NIMI og har lang og bred erfaring med rehabilitering av hjerte- og lungepasienter i ulike faser. Hun er fagansvarlig for hjerterehabiliteringen på NIMI. 

Even Jarstad

Even Jarstad

Idrettsfysiolog med mastergrad fra Norges Idrettshøgskole
Nimi
907 22 957

Testingeniør ved Nimis fysiologiske testlaboratorium, med over 10 års erfaring som testingeniør fra Nimi, Ullevål sykehus og Norges Idrettshøgskole.

Han veileder mosjonister og utøvere i utholdenhetstrening og holder foredrag innen utholdenhetstrening og testing av utholdenhet. Even har også jobbet som helsesportspedagog innen psykiatrien i Sogn og Fjordane og som treningsveileder ved Centrum Athletica i Oslo. I perioden 2011-2013 var han ass. fotballtrener/fysisk trener for Snarøya SK.

Hege Grindem

Hege Grindem

Fysioterapeut. Doktorgrad fra Norges Idrettshøgskole. Nimi Expert.
Nimi
951 06 154

Nimi Expert. Hege har mastergrad i idrettsfysioterapi og doktorgradsavhandling på rehabilitering av fremre korsbåndskader. Hun er tidligere fotballspiller og fysioterapeut for fotballag.

Jobber både klinisk med pasienter og som forsker tilknyttet Norges Idrettshøgskole.

Hege er en del av Idrettens skadetelefons kvalitetssikrede behandlernettverk.

Henrik Legernes

Henrik Legernes

Fysioterapeut. Mastergrad i idrettsfysioterapi
Nimi

Fysioterapeut med mastergrad i idrettsfysioterapi fra Norges Idrettshøgskole. Tema i mastergraden var rehabilitering av kneskader.

Henrik har opparbeidet en bred erfaring med muskel- og skjelettplager etter flere år i privat praksis. Han har god kompetanse innen behandling av både akutte skader og belastningsrelatert problematikk, samt forebyggende trening.

Henrik har selv konkurrert i flere idretter. De siste årene har han hatt fokus på skifrikjøring, løping og styrketrening. Gjennom sin utdannelse og personlige interesser har han utviklet god kunnskap i både styrke- og utholdenhetstrening.

Janicke Magnus

Janicke Magnus

Fysioterapeut med mastergrad i idrettsfysioterapi fra Norges idrettshøgskole
Nimi
404 94 424

Fysioterapeut med mastergrad i idrettsfysioterapi fra Norges Idrettshøgskole. Er nå i gang med sitt spesialistforløp i idrettsfysioterapi.

Ved siden av Nimi arbeider Janicke som medisinsk koordinator og fysioterapeut for Norges Skøytelandslag. Hun er også tilknyttet Next Generation ved Olympiatoppen. Tidligere fysioterapeut i Stabæk fotball, Manglerud Star Ishockey Elite og Lørenskog Ishockey Elite.

Særlig kompetanse innen behandling av akutte skader og belastningsrelaterte lidelser i hofte, bekken og kne, samt bred erfaring med rehabilitering av skader i lyske, hamstring og legg/ankel. Janicke har også mye erfaring med rehabilitering av andre idrettsskader, spesielt relatert til løp, fotball, ishockey og skøyter.

Kaja Funnemark

Kaja Funnemark

Fysioterapeut. Mastergrad i idrettsfysioterapi.
Nimi
938 57 858

Fysioterapeut med mastergrad i idrettsfysioterapi fra Norges Idrettshøgskole. Har god kompetanse på undersøkelse og behandling av idrettsskader, plager i muskel/skjelett og rehabilitering etter operasjon. Jobber særlig med skulder, kne, hofte, akilles og ankel.

Kaja har vært fysioterapeut for håndballag i flere år og selv vært aktiv tennisspiller.

Har en stor interesse for skadeforebyggende trening, og jobber nå på Senter for Idrettsskadeforskning med forskningsformidling av Skadefri ved siden av Nimi.

Kaja er en del av Idrettens skadetelefons kvalitetssikrede behandlernettverk.

Kaja Sætre

Kaja Sætre

Fysioterapeut. Spesialist i idrettsfysioterapi. Nimi Expert.
Nimi
949 83 498

Nimi Expert. Kaja er spesialist i idrettsfysioterapi med en mastergrad i idrettsfysioterapi fra Norges Idrettshøgskole.Hun jobber hovedsaklig med rehabilitering av kne, hofte, ankel/ fot og skulder. Veileder for masterstudenter i idrettsfysioterapi.

Kaja er en del av helseteamet til friidrettslandslaget og jobber med forebygging og rehabilitering av løpselaterte skader hos mosjonister og utøvere på høyere nivå.

Hun har tidligere jobbet som fysioterapeut ved "Avdeling dans" på Kunsthøyskolen i Oslo (KHIO) i 8 år og har god kompetanse på utredning og rehabilitering av danserelaterte skader.

Kaja har også kompetanse innen kvinnehelse og jobber med opptrening av bekkenbunnsmuskulatur ved inkontinensproblematikk og fødselsrelaterte skader.

Kaja er en del av Idrettens skadetelefons kvalitetssikrede behandlernettverk.

Karin Rydevik

Karin Rydevik

Fysioterapeut. Spesialist i idrettsfysioterapi. Leder for helsefag og fagsjef. Nimi Expert.
Nimi
928 16 039

Nimi Expert. Spesialist i idrettsfysioterapi med mastergrad i Idrettsfysioterapi fra Norges Idrettshøgskole. Fagansvarlig ved Nimi.

Spesialkompetanse innen plager i kne, hofte, ankel, akilles og artrose. Jobber mye med utøvere og mosjonister som skal tilbake til full aktivitet uansett nivå.

Har tidligere jobbet 10 år som forskningsmedarbeider på prosjekter innen korsbånd, menisk og artrose på Norsk Forskningssenter for Aktiv rehabilitering (NAR).

Er nå involvert i forskningsprojekt på achilles rupturer/skader.

Karin er en del av Idrettens skadetelefons kvalitetssikrede behandlernettverk.

Lars Martin Petersen

Lars Martin Petersen

Fysioterapeut, treningsinstruktør og personlig trener
Nimi

Fysioterapeut med utdannelse fra Nederland. Har god kompetanse innen behandling av akutte og belastningsrelaterte plager, spesielt i hofte, kne og ankel, samt rehabilitering etter operasjon.

Har også jobbet som personlig trener siden 2013 og har blant annet hatt ansvar for kurset "Ung og skadefri", med fokus på skadeforebyggende trening. Lars Martin er særlig opptatt av tilrettelegging av trening for behandling av muskel- og skjelettplager.

Lars Martin har tidligere spilt aktivt fotball. Er tilknyttet Next Generation ved Olympiatoppen.

Maren Stjernen

Maren Stjernen

Fysioterapeut. Spesialist i Idrettsfysioterapi. Nimi Expert.
Nimi

I permisjon.

Nimi Expert. Maren har en Mastergrad i Idrettsfysioterapi fra NIH. Hun er i tillegg til Nimi tilknyttet Olympiatoppen to dager i uken som leder av det medisinske teamet i friidrett. Tidligere fysioterapeut for landslaget i alpint og fysioterapeut i det norske helseteamet i Sotsji-OL. Veileder for masterstudenter i Idrettsfysioterapi.

Hun jobber mye med generelle idrettsskader og aktiv opptrening etter skader i skulder, hofte, kne, ankel og fot.

Maren er en del av Idrettens skadetelefons kvalitetssikrede behandlernettverk.

Mari Tyrdal

Mari Tyrdal

Fysioterapeut. Spesialist i Idrettsfysioterapi.
Nimi

I permisjon, jobber med doktorgrad.

Mari har en mastergrad i Idrettsfysioterapi fra Norges Idrettshøgskole.

Hun har lang erfaring innen rehabilitering av akutte skader i skulder, kne og ankel, samt behandling av belastningsrelaterte plager i fot, ankel, kne, albu og skulder.

Hun har spilt håndball på elitenivå i mange år og har senere vært tilknyttet som lagfysioterapeut.

Marie Pedersen

Marie Pedersen

Fysioterapeut. Mastergrad i idrettsfysioterapi.
Nimi
902 77 020

Fysioterapeut med mastergrad i idrettsfysioterapi fra Norges idrettshøgskole. God kompetanse på undersøkelse, behandling og rehabilitering av skader i hofte, kne, lår, legg, ankel og skulder.

Marie holder på med sin doktorgrad på korsbåndsskader ved Norges Idrettshøgskole og har spesiell interesse og kompetanse innenfor rehabilitering av korsbåndskader.

Jobber også med løpsrelaterte skader og utfører løpsanalyser.

Marie er en del av Idrettens skadetelefons kvalitetssikrede behandlernettverk.

Stig Haugsbø Andersson

Stig Haugsbø Andersson

Fysioterapeut. Doktorgrad fra Norges Idrettshøgskole. Nimi Expert
Nimi

Nimi Expert. Stig har mastergrad i idrettsfysioterapi og doktorgrad på forebygging av skulderskader i håndball. Han er tidligere aktiv håndballspiller og hatt tilknytning til helseteamet rundt herrelandslagene i håndball.

En aktiv tilnærming til pasienten og hjelp til selvhjelp er sentralt for Stig som fysioterapeut. Han er opptatt av profesjonalitet, kompetanse, tilstedeværelse og ærlighet i sitt møte med pasienter og du kan være trygg på at du møter en faglig oppdatert og erfaren terapeut.

Spesialkompetanse innen plager i skulder, albue, lår, kne og ankel.

Stig er en del av Idrettens skadetelefons kvalitetssikrede behandlernettverk.

Yngve Grøneng Havn

Yngve Grøneng Havn

Fysioterapeut. Mastergrad i idrettsfysioterapi.
Nimi
901 93 890

Fysioterapeut med mastergrad i idrettsfysioterapi fra Norges idrettshøgskole. I masteroppgaven skrev han om styrketest av skulder hos håndballspillere. Han har tidligere vært aktiv friidrettsutøver på høyt nivå innen kast, og er nå fysioterapeut for juniorlandslaget i kast.

Yngve har bred kompetanse innen undersøkelse og behandling av akutte og belastningsrelaterte idrettsskader, plager i muskel/skjelett og rehabilitering etter operasjon. Skulder er et spesielt interessefelt, men han har bred erfaring og jobber daglig med rygg/nakke, albue, hofte, kne, ankel og fot.

Øystein Norheim

Øystein Norheim

Fysioterapeut. Treningsinstruktør og personlig trener
Nimi
957 45 151

Jobbet som fysioterapeut, personlig trener og instruktør på Nimi siden 2004.

Øystein er dessuten sertifisert personlig trener og sykkelinstruktør fra Norges idrettshøgskole. 

Holder kurs for instruktører i hele landet, og har de siste fem årene hatt oppdrag som veileder og sensor på mensendieck fysioterapiutdanningen.

Kontakt oss

Kontaktskjema
Vi svarer deg så fort vi kan i våre åpningstider.

Telefon: 02430
Åpen mandag–fredag, kl. 9–15

(Fra utland: +47 22 22 78 88)

Privat helseforsikring
Har du saksnummer kan du bestille time her
Telefon 96 62 53 12
Åpen mandag–fredag, kl. 9–15.

Adresse:
Vitaminveien 1A, 0485 Oslo (inngang ved trikk / T-Bane)

Fysioterapi pris ved Nimi Oslo
Førstegangskonsultasjon, 60 min. 960,-
Oppfølging, 30 min. 540,-
Førstegangskonsultasjon. Nimi Expert 1 130,-
Oppfølging, 30 min. Nimi Expert 630,-
Lørdag: 30 min. konsultasjon * 775,-
Lørdag: 30 min. konsultasjon, akutt * 850,-
Lørdag: 60 min. konsultasjon * 1 273,-

* Vi har åpent på Ullevål i Oslo annenhver lørdag hver måned, fra kl. 10.00 - 15.00.

Det er egne priser for offentlig- og forsikringspasienter.